| Protein Oranı (%) |
12 - 15 Bin |
| Dane Ağırlığı |
38 - 46gr |
| Hektolitre Ağırlığı |
76 - 86kg |
| Yumuşama Değeri |
95 |
| Enerji Değeri |
198 |
| SDS Değeri |
45ml - 60ml |
| Verim Potansiyeli |
500 - 900kg |
| Tescil Tarihi |
1991 |
| Çeşit Sahibi Kuruluş |
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü |
| Başak Özelliği |
Kırmızı, Kılçıklı |
| Bitki Boyu (cm) |
100 |
| Kurağa Dayanıklılık |
Hassas |
| Soğuğa Dayanıklılık |
Dayanıklı |
| Yatmaya Dayanıklılık |
Dayanıklı |
| Dane Rengi |
Kırmızı |
| Detay Özellikler |
Dane kalitesi ortadır.İrmik verimi yüksek, dane rengi kabul edilebilir düzeydedir.Mutlaka sulanmalıdır.Su ve gübre isteği yüksektir.Yüksek verim ve kalite için su-gübre dengesi iyi ayarlanmalıdır.Ekim ayı içinde ekilmesi ve dekara 18-20 kg tohum kullanılması tavsiye edilir. Dane dökmez, hasat ve harmanı kolaydır. |
| Ekim Zamanı |
Ekim ayı |
| Kullanım Alanı |
Makarna, İrmik |
| Tavsiye Bölgeleri |
İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinde |
Detay: Yaprak ve çiçek hastalıklarına orta dayanıklıdır. Kök Hastalıklarına orta hassastır.