| Protein Oranı (%) | 12 - 15 Bin | 
		
			| Dane Ağırlığı | 38 - 46gr | 
		
			| Hektolitre Ağırlığı | 76 - 86kg | 
		
			| Yumuşama Değeri | 95 | 
		
			| Enerji Değeri | 198 | 
		
			| SDS Değeri | 45ml - 60ml | 
		
			| Verim Potansiyeli | 500 - 900kg | 
	
                                             
                                                                                    
                                                
	
		
			| Tescil Tarihi | 1991 | 
		
			| Çeşit Sahibi Kuruluş | Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü | 
		
			| Başak Özelliği | Kırmızı, Kılçıklı | 
		
			| Bitki Boyu (cm) | 100 | 
		
			| Kurağa Dayanıklılık | Hassas | 
		
			| Soğuğa Dayanıklılık | Dayanıklı | 
		
			| Yatmaya Dayanıklılık | Dayanıklı | 
		
			| Dane Rengi | Kırmızı | 
		
			| Detay Özellikler | Dane kalitesi ortadır.İrmik verimi yüksek, dane rengi kabul edilebilir düzeydedir.Mutlaka sulanmalıdır.Su ve gübre isteği yüksektir.Yüksek verim ve kalite için su-gübre dengesi iyi ayarlanmalıdır.Ekim ayı içinde ekilmesi ve dekara 18-20 kg tohum kullanılması tavsiye edilir. Dane dökmez, hasat ve harmanı kolaydır. | 
		
			| Ekim Zamanı | Ekim ayı | 
		
			| Kullanım Alanı | Makarna, İrmik | 
		
			| Tavsiye Bölgeleri | İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinde | 
	
                                             
                                                                                    
                                                Detay: Yaprak ve çiçek hastalıklarına orta dayanıklıdır. Kök Hastalıklarına orta hassastır.